Kezdőlap / Kínálat / Tejtermékek / Tejhely

Tejhely

Vállalkozásunk egy többgenerációs családi gazdálkodásra épül, melyben a fő vonal a szántóföldi növénytermesztés és az állattartás volt. Viktor a vállalkozás mai „atyja” beleszületett a gazdálkodói életbe, megszerette a szakmát, így nem volt kérdés, hogy ezen a vonalon tanul tovább. Az egyetem végeztével elkezdődött a családban a generációválás, így Viktor tehenészettel kezdett foglalkozni. Kezdetben nyers tejet szállítottunk házhoz, majd az évek alatt folyamatosan nőtt az állatlétszám és a tejmennyiség, így 2019-től pasztőrözött tejjel bővítettük az eladásainkat.

A hőkezelt tejjel gyorsan sikerült dupláznunk, ugyanis a pécsi vendéglátósok könnyen átálltak a helyi, visszaváltható üvegben kapható tejünkre. A Covid minket is hirtelen ért, mert a vendéglátóhelyek bezárásával hirtelen rengeteg tej maradt ránk, így belevágtunk a tejfeldolgozásba. Ma már széles tejtermékkínálattal rendelkezünk, készítünk friss és érlelt sajtokat, joghurtot, kefirt, vajat és túrót.

Az egyik újdonság amivel a Vásárcsarnokba készültünk a speciality kávé, ami Viktor, a férjem nagy szenvedélye újabban a tehenek mellett, így a pécsi pörkölős barátainkkal, a Cracker Jack-esekkel közösen visszük a kávézás színes világának egy szeletét a csarnokba.

A másik pedig egy joghurt alapú hűtött édesség lesz, amit náluk csak a kislányuk, Maja vár jobban.

Célunk egészséges, jó minőségű és finom termékeket előállítani fenntartható szemléletben. Tudjuk, hogy az étel, ami az asztalunkra kerül az a termőföldről indul. Így az állataink etetéséhez szükséges takarmányt magunknak állítjuk össze és termeljük meg agrár környezetgazdálkodási szempontok szerint. A teheneinket ismerjük, szeretjük, egészségesek, jó kondíciójúak, szabadon tartottak és legelnek tavasztól őszig BIO minősítésű legelőn.

További célunk, hogy közösséget formálva közelebb hozzuk a városi emberekhez a vidéki életet,az ehhez kapocsoldó érzést, a „slow living”-et és azt, hogy megismertessük, hogyan jut egy élelmiszer a tányérunkra. Szerintem érdekes és nem nyilvánvaló, hogy mennyi munkafolyamatot kell elvégezni ahhoz, hogy egy üveg tej az asztalunkra kerüljön, kezdve az állatok etetéséhes szükséges gabona elvetésétől egészen az üzletekbe való szállításig. Nem titkolt célunk ezt az információt eljuttatni a fogyasztókhoz, hogy ezzel támogassuk a helyi termelőket, és növeljük a társadalomban a jó minőségű helyi élelmiszer értekét. Tavaly ezzel a céllal megszerveztük az első nyári gyerektáborunkat „Boci-boci- tarka” címmel.

Tejhely6

Nyitvatartás

Egész évben nyitva.