Kezdőlap / Hírek / Események / Táncol dalol a borgona

Táncol dalol a borgona

Augusztus első szombatjának reggelén újra zenével telik meg a Pécsi Vásárcsarnok. Az Orgonák Éjszakája programsorozatban Balatoni Sándor (orgona) és Balatoni-Schultz Jennyfer (szoprán) öt állomásos turnéjának első állomása Pécs vásárcsarnoka lesz. A hangszerek királynőjeként emlegetett orgona reggel kilenc órakor tölti be a teret csodálatos dallamokkal, melyek között női bordalokat és nápolyi dalokat is hallhat a tisztelt közönség.

Célunk, hogy az új vásárcsarnok, mint a régió legnagyobb piaca olyan legyen, ami nemcsak építészeti megjelenésével és jelentősen megújult, gazdag árukínálatával, gasztronómiai szolgáltatásaival, hanem a vásárlás új élményével ajándékozza meg a látogatóit. A csarnok megnyitása óta eltelt egy évben közel 50 eseményt szerveztünk. A két pécsi székhelyű cég: a vásárcsarnokot is üzemeltető Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közös gondolkodása és együtt munkálkodása e téren tavaly kezdődött. Ez a mostani orgonakoncert újabb jele annak, hogy a piac nemcsak a vásárlások tere lehet, hanem találkozóhely és közös élmények helyszíne is.

A Filharmónia Magyarország Orgonák Éjszakája elnevezésű programsorozat egy nem mindennapi hangszernek, a hangszerek királynőjének nevezett orgona sokoldalúságát és izgalmasságát hivatott bemutatni és kimozdítani őt megszokott környezetéből. Ezúttal Pécs vásárcsarnokába.

HELYSZÍN: Pécsi Vásárcsarnok (Zójom utca 4.)
IDŐPONT: 2023. augusztus 5., szombat 9:00 óra

FELLÉPŐK:
Balatoni Sándor – orgona
Balatoni-Schultz Jennyfer – szoprán


MŰSOR:
Táncra perdül az orgona, és önfeledten kísér női bordalokat és nápolyi dalokat is. Magyar és környékbeli táncok mellett egzotikus dallamok is felcsendülnek.
Anonym – arr. Balatoni Sándor: Hongroises
Verdi: La Traviata, Brindisi
Boëllmann: Gótikus szvit, II. gótikus menüett
Donizetti: I bevitori
Bartók: Román népi táncok
Suppé: Szép Galatea, Bordal
Gardel: Por una Cabeza
Leoncavallo: Mattinata
Abreu: Tico tico

Orgonak Ejszakaja Vcs0805

Mindenkit szeretettel várunk!

További híreink