Kezdőlap / Hírek / Legújabb / Együttműködnek a vásárcsarnokok és piacok

Együttműködnek a vásárcsarnokok és piacok

A Pécsi Vásárcsarnok alapítóként segíti az új szakmai fórumot.

A Vásárcsarnokok és piacok együttműködési fórumának megalakulását szeptember 6-án, sajtótájékoztató keretében jelentették be Budapesten. A Pécsi Vásárcsarnok a fórum alapító szervezetei között van és az előkészítő munkabizottságban is tevékeny szerepet vállalt.

Tizennégy, vásárcsarnokokat és piacokat üzemeltető, szervezet alapította meg az együttműködés szándékával az új, országos szakmai fórumot. Az alapító tagok új közös projektek indítását tűzték ki célul, egyebek mellett országos szintű szakmai események közös, illetve egymásra épülő megrendezését, termékcentrikus, időszakhoz kötött országos események szervezését, piac-működtetési, technológiához kapcsolódó fejlesztések kidolgozását, koordinálását, szakmai konferenciák szervezését és közös kommunikáció alkalmazását.

A Vásárcsarnokok és piacok együttműködési fórumának alapítói

A célok elérése érdekében a tagok együttműködnek egymással, valamint a hazai és külföldi partnerszervezetekkel. A Vásárcsarnokok és piacok együttműködési fórumának első rendezvénye a Nyitott piacok napja, amit szeptember 22-én rendeznek szerte az országban, így Pécsett is a vásárcsarnokban. A hagyományteremtő eseménnyel a szervezők a piacozást, mint a tudatos és személyes vásárlást szeretnék népszerűsíteni, megszólítani a fiatalokat, a családosokat, és közvetlenül összekapcsolni a lakosságot a helyi termelőkkel, kereskedőkkel. A rendezvény elsősorban a vásárlóknak szól, de bemutatkozási lehetőség is az agrárium és az élelmiszeripar számára. A nyílt nap keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a vásárcsarnok működésével, bepillanthatnak a kulisszák mögé és különböző kulturális programok is várják majd a látogatókat.

A Nyitott piacok napján szeretnénk megmutatni, hogy működik a piac, milyen komoly háttérmunka zajlik egy-egy jól sikerült piacnap mögött. A programokkal, rendezvényekkel erősítjük a közösségi tér élményét, bízunk benne, hogy kedvet csinálunk a piacozáshoz. Azt gondoljuk, aki egyszer megerezte a piacra járás ízét, az visszatérő vásárló lesz – mondta el dr. Orbán Krisztina, a vásárcsarnok vezetője.

Az együttműködés ünnepélyes aláírására Budapesten, a Vámház krt.-i, sokak szerint csak Nagycsarnokként emlegetett vásárcsarnokban került sor. Az esemény a résztvevő vásárcsarnokok, piacok termékeiből készült bemutató kóstolóval, valamint szakmai- és sajtóbeszélgetéssel zárult. A Pécsi ízeket a Tüke-Hús Kft. és a Hapa-Hús Kft. füstöltáru termékei képviselték.

További híreink