Kezdőlap / Hírek / zöld hír / Egyetemi Polgárok figyelem! Nézz be a színfalak mögé! Vega Túra a Pécsi Vásárcsarnokban

Egyetemi Polgárok figyelem! Nézz be a színfalak mögé! Vega Túra a Pécsi Vásárcsarnokban

A Vegetáriánus Október jegyében a PTE Zöld Egyetemmel együttműködve vezetett túrák lesznek október második felében a Pécsi Vásárcsarnokban! Az egyetemisták és az egyetemi polgárok megismerkedhetnek az épület különlegességeivel, illetve a helyi termelőkkel, árusokkal és termékeikkel.

Vásárolj tudatosan helyi termelőktől szezonális zöldséget, gyümölcsöt! Ha egyetemi polgár vagy, jelentkezz a zoldegyetem.pte.hu weboldalon található űrlapon keresztül.

Október 1-én ünnepeltük a Vegetarianizmus Világnapját, mellyel kezdetét veszi a vegetáriánus hónap – ami nemcsak a húsmentes táplálkozást jelenti, de 1977 óta etikai ünnep is, azaz a környezetvédelmi szempontok mellett az élőlényekhez való humánus hozzáállást is népszerűsíti. A növényi alapú táplálkozás is lehet isteni finom, ízekben gazdag, és a bolygónk mellett a saját egészségünknek is jót teszünk vele! Ismerkedj meg termelőinkkel, tudd meg a táplálák eredetét és még számos érdekes és hasznos információt!

2022. október 21. és 27-én vezetett túrán vehetnek részt azok az egyetemi polgárok, akik regisztrálnak a programra.

Túranapok:

  • 10.21. péntek 6.30-11.00 óra között
  • 10.27. csütörtök 8.00-12.00 óra között

A programon való részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Egy „túra” időtartama nagyjából 30 perc, a túrák pontos indulási időpontjainak megtekintésére a Regisztrációs felületen van lehetőség.

További híreink