Kezdőlap / Hírek / kiemelt / Cipősdoboz-ajándékpont a Pécsi Vásárcsarnokban

Cipősdoboz-ajándékpont a Pécsi Vásárcsarnokban

A Baptista Szeretetszolgálat idén 19. alkalommal szervezi a karácsonyt megelőző időszakban a Cipősdoboz Akciót. Ebben a csodálatos kezdeményezésben azoknak a rászoruló gyerekeknek gyűjt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., akik más módon nem kaphatnak karácsonyi ajándékot. Kimondhatjuk, hogy országszerte egy emberként mozdulnak meg a közszereplők, színészek, ismert emberek, civil szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek azért, hogy egy kis boldogságot csempésszenek ezeknek a gyerekeknek a karácsonyába. A Vásárcsarnok idén csatlakozott a cipősdoboz akcióhoz. Legyél te is dobozoló! A cipősdobozba csomagolt ajándékokat juttasd december 17-ig a Pécsi Vásárcsarnokba, mi pedig átadjuk a Szeretetszolgálatnak. Az ajándékot leadhatod naponta 10.00 és 12.00 között a vásárcsarnok Bajcsy Zsilinszky utcai bejáratánál vagy ettől eltérő időpontban, nyitvatartási időben a vásárcsarnok ügyfélszolgálatán.

 De hogyan is állj neki a dobozolásnak?

Első lépésként keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, és a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal. Az ajándékokat 0-tól 18 éves korig gyűjtjük.

Mit tegyél a cipősdobozba?

  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
  • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt stb.),
  • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet (gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat)
  • édességet (cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet) 
  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)
  • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.

Mit ne tegyél a cipősdobozba?

  • agresszivitásra késztető képeket, játékokat (például: játékpisztolyt, kést, PC-játékot),
  • konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt,
  • törékeny tárgyat, gyógyszereket.

Az elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, gondosan kösd át zsineggel vagy egy szép szalaggal! Ha úgy gondolod, leragaszthatod átlátszó cellux ragasztószalaggal! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor. A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.

Tegyuk Egyutt Szebbe A Raszorulo Gyermekek Karacsonyat

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 17-ig juttasd el a vásárcsarnokba. A Bajcsy-Zsilinszky utca felőli bejáratnál 10.00 és 12.00 óra között tudod leadni, vagy ettől eltérő időpontban nyitvatartási időben a vásárcsarnok ügyfélszolgálatán. Keresd a Cipősdoboz Akció plakátjait!

Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

Tegyük együtt szebbé a rászoruló gyermekek karácsonyát!

Mutassuk meg, hogy a Pécsi Vásárcsarnok közösségének és látogatóinak mekkora szívük van! Köszönjük, ha csatlakozol!

2022.12.09.

További híreink