Kezdőlap / Hírek / Események / Gombák földjén

Gombák földjén

Tíz napra a Pécsi Vásárcsarnokba érkezik a Gombák földjén vándorkiállítás. A Természettár tárlatán óriási gombák és látványos infografikák segítségével sok érdekességet tudhatunk meg a gombák szerepéről, típusairól és fajtáiról, de a felépítéséről és a fejlődéséről is. A kiállítás ideje alatt iskolás csoportok számára, előzetes bejelentkezés alapján, délelőttönként Gombaórákat tartanak a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. tapasztalt gombaszakellenőrei.

Kucsma-, őzláb- és tintagomba: ez csak néhány azok közül, amiket megismerhetünk június első felében a Természettár kiállításán a Pécsi Vásárcsarnokban.
A gombák ott vannak az életünkben mindenhol. A kiállítást a gombák iránt rajongóknak és minden természetkedvelőnek ajánlják, de kiváló családi program is.
Ember magasságú gombák és látványos infografikák segítségével többet tudhatunk meg a gombák szerepéről, típusairól és fajtáiról, de a felépítésükről és a fejlődésükről is. A kiállítás célja, hogy segítsen jobban megismerni a gombák világát. Hazánkban több ezer faj található belőlük, ezek közül néhányról most bővebb ismereteket szerezhetnek a látogatók.

Gombak Foldjen Vasarcsarnok Pecs

A kiállítás megtekintő június 6. és 15. között a vásárcsarnok nyitvatartási idejében, a tárlat megtekintése díjtalan! A kiállítás nyitva: hétfőtől – péntekig 5.00 és 17.00 óra, szombaton 5.00 és 14.00 óra között.

Iskolás csoportoknak, osztályoknak délelőttönként Gombaórákat tartanak a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. tapasztalt gombaszakellenőrei a kiállítás ideje alatt, melyekre előzetes jelentkezés szükséges a +36 20 276 0276-os telefonszámon. A Gombaórák 30-40 percesek, minden egész órában indulnak.

Gombak Foldjen Vasarcsarnok Pecs1

További híreink